Laan Oud Amelisweerd

Dinsdag 15 okt: Amelisweerd wat is het ons waard?

Dinsdagavond 15 oktober is er weer een Wilde Stadscafé in de Bibliotheek op het Neude. Dit keer over de toekomst van Amelisweerd in relatie tot het groeiend aantal stadsbewoners.

Bij Amelisweerd denken veel mensen waarschijnlijk meteen aan de dreigende snelwegverbreding. Maar volgens Floris Brekelmans, stadsecoloog bij de gemeente Utrecht en Martin Vastenhout, coördinator landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen, staat er nog meer op het spel. De stad groeit en verandert. Over tien jaar telt Utrecht waarschijnlijk 100.000 bewoners méér dan nu. Méér mensen dus ook die gebruik willen maken van groen. Om te zwemmen, te kanoën en te wandelen. Om oog in oog te staan met een ree of om een ijsvogel voorbij te zien flitsen. 

Wat is dit bos pal bij Utrecht ons eigenlijk waard? Welke keuzes moeten we maken om Amelisweerd te versterken, voor nu en voor de toekomst? En welke regie voeren we daarover als stad, gezien alle landelijke keuzes in natuur- en landbouwbeleid? Denk mee over de toekomst van bos, natuurervaring, landbouw en recreatie zo dichtbij de stad.

Nieuwsgierig naar het verhaal van Floris en Martin? Meld je aan via de knop op de website van de centrale bibliotheek Utrecht. De toegang is gratis.

Het Wilde Stadscafé wordt georganiseerd door Utrecht Natuurlijk, Milieucentrum Utrecht en GroenmoetjeDoen! in samenwerking met Bibliotheek Utrecht.