Home Oud Nieuws ≤ 2013 Amelisweerd in Beeld - Winnaars fotowedstrijd 2013
Amelisweerd in Beeld - Winnaars fotowedstrijd 2013

Begin 2013 hebben we de fotowedstrijd Amelisweerd in Beeld georganiseerd. Inzenders stuurden meer dan 200 beelden van de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. Begin april wees een deskundige jury de winnaars aan. Fotograaf Rob Huibers, kunstenares Heleen Schoorl en amateurfotograaf Frans Soeterbroek hebben gekeken naar de zeggingskracht van de foto's en de zichtbare, voelbare relatie met het gebied Amelisweerd & Rhijnauwen. Uiteraard zijn de technische aspecten ook meegewogen. 

Krachtige natuurbeelden

Het merendeel van de ingezonden beelden zijn foto's van de natuur, vaak krachtige beelden van de schoonheid van Amelisweerd en Rhijnauwen. Opvallend was wel de afwezigheid van mensen, terwijl de landgoederen zo'n anderhalf miljoen bezoekers per jaar trekken. De winnende foto van Ans Stevens toont Kasteel Rhijnauwen aan de Kromme Rijn in de vroege ochtend, een "spektakelstuk waar ieder moment de spelers uit de mist kunnen opdoemen", zo schrijft de jury. Een zekere winnaar. 

Lees verder...

Mocht u beelden van of verhalen over Amelisweerd en Rhijnauwen met ons willen delen, stuur ze dan op naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . Ingezonden verhalen en foto's publiceren wij in onze rubriek Mijn Amelisweerd